8 Mart 2012 Perşembe

arkadaşlık - connie palmen







arka kapak yazısı

connie palmen , hayatın ve aşkın yasaları'nda olduğu gibi arkdaşlık'ta da sorularını yaşamın temel karşıtlıklarına ulaşma serüveni içinden soruyor . bu yolculuk , zorlayıcı ve can yakıcı yüzleşmeleriyle okuyucuyu da kendi beniyle bir kez daha tanışmaya , ''içindeki'' ve ''dışındaki''yle keskin bir ışık altında karşılaşmaya sürüklüyor .
iki kadının , çocukluğun gizemli dünyası içinde başlayan arkadaşlık ilişkisini olgunluk çağlarına varan bir süreç boyunca anlatırken ; okuru da birey oluşun bazen uçurucu , bazen ürkütücü yanlarıyla yüzleştiriyor . suçluluk duygusunun aşırı kilolara , sevmenin alkolle akrabalığa nasıl dönüştüğünü dile getiriyor .

arkdaşlık , karşıtlıklar ve bunların çekim gücü üzerine bir roman . beden ile ruh arasındaki gerilimli ve çekici ilişkiye , bağlanma korkusu ve aidiyet eğilimine , saplantılara , iptilalara ve insanın kendi özgürlük isteğine yüreklice bakma cesareti ve gördüklerini anlatma becerisi var palmen'de .
özgünlük , sıradanlık , intikam , suçluluk , iptila , ideal , gerçek , alkol , beden , zihin , aidiyet , özgürlük , simbiyoz , kopuş , aile , kader , ölüm üzerine düşünceler , arkadaşlık'ın anlatı örgüsünü oluştururken bezen canımızı yakarak , bazen ruhumuzu sağaltarak içimize işliyor .
connie palmen , ''zihinsel uyarılmanın da bedensel uyarılma kadar heyecan verici'' olduğuna bizi inandırıyor ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder