21 Mart 2013 Perşembe

yatak odasında terör - serge bramly





arka kapak yazısı... 

dikkat et ey okur ! elindeki kitap , sıradan bir sade romanı değildir . sen okurken o şöyle seslenecektir , kulak ver : asla yasaklamayacaksın ! marquis de sade'ın hayatı seni şaşırtacak , hatta ürkütecek ; ondan nefret edecek , onu iğrenç bulacaksın .
onun savunulacak bir tarafı yok ! ama sade , sanık sandalyesinde oturmuyor hiçbir zaman . tam tersine o bir iddia makamı : ''elinde bir kalem varken olağanüsüt şeyler yaşayabiliyorsun'' , diyen o...''siz sefahatten sözediyorusunuz , bense özgürleşmeden sözediyorum'' , diyen de...

marquis de sade , 8 mart 1794 günü , çürümekte olduğu bir hapisaneden ''bir yeryüzü cenneti'' olarak tanımladığı picpus'e nakledildiğinde ellili yaşlarındaydı ve birçokları için hala ''hiçkimsenin başedemediği bir yaratık''tı .
ulusal ustura giyotin hergün boyunları vururken , sade , pispus'te , sekiz esrarengiz ay boyunca eğlendi , hoş kadınlar arasında dolandı , bir sefahat tiyatrosu sahneledi... sade'ı oraya kim göndermişti ? onu sürekli koruyan , giyotinden kurtaran kimdi ? onun için kim çuval dolusu para döküyordu ?

dikkat et ey okur ! elindeki romanda bu soruların cevaplarından geçen sefih bir adamın , bir özel hayat zorbasının hayatından çok daha tehlikeli şeyler bulacaksın !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder