13 Ağustos 2013 Salı

hasat - tess gerritsen






kitaptan kısa bir bölüm.. 

monitör hemşiresi çalan telefonu açtı ve ''dr. levi hatta : nöbetçi asistanla konuşmak istiyor .'' 
''ben bakarım , dedi abby ahizeye uzanarak .
''alo , dr. levi . ben abby di matteo''
bir sessizlik oldu . ''bu gece sen mi nöbetçisin ?'' dedi ve abby sesinde farklı bir sıkıntı ifadesi duydu . nedenini hemen anlamıştı . abby , onun , nina voss'a elini sürmesini isteyeceği son kişiydi . ama bu gece başka bir seçenek yoktu ; nöbetteki kıdemli asistan oydu .

''tam bayan voss'u muayene etmek üzereydim . ateşi çıkmış .''
''evet , söylediler .'' yine bir sessizlik oldu .
konuşmalarını tamamen profesyonel düzeyde tutmaya kararlı bir şekilde boşluğa daldı . ''her zamanki ateş muayenesini yapacağım ,'' dedi . ''onu muayene edip tam kan sayımı , kültür , idrar tahlili ve göğüs röntgeni isteyeceğim . sonuçları alır almaz sizi ararım .''

''pekala'' dedi , levi sonunda . ''telefonunu bekleyeceğim'' .
abby bir steril giysi giyip nina voss'un odasına girdi . tek bir lamba açık bırakılmıştı ve yatağın üzerinde belli belirsiz parlıyordu . o hafif ışık konisinin altında nina voss'un saçları yastığın üzerinde gümüşten bir yol gibiydi . gözleri kapalıydı , ellerini gövdesi üzerinde çaprazlayışı garip bir biçimde kutsal istirahati andırıyordu . lahdindeki prenses , diye düşündü abby . 
yatağa yaklaştı ve tatlılıkla ''bayan voss'' dedi .  
nina gözlerini açtı . yavaşça bakışlarını abby'ye odakladı . 
''evet ? ''
 ''ben dr. di matteo'' , dedi abby . ''cerrahi asistanlarından biriyim'' . kadının gözlerinde tanıdığını belirten bir işaret gördü . ismimi biliyor diye düşündü abby . kim olduğumu biliyor . mezar kazıcı . ceset soyguncusu .


2 yorum:

  1. merhaba hasat kitabını satmayı düşünür müsünüz? numaram 0507 428 75 00

    YanıtlaSil