7 Haziran 2019 Cuma

john galt konuşması - ayn rand





kitaptan kısa bölüm...

siz adaleti, bağımsızlığı, mantığı, serveti, özsaygıyı temsil eden insanları kurban sunaklarına sürüklerken, ben sizden hızlı davrandım, onlara sizden önce ulaştım. oynamakta olduğunuz oyunu onlara anlattım, hangi manevi kurallara bağlı olduğunuzu açıkladım, çünkü onlar masum cömertlikleriyle bunları kavrayamamışlardı. onlara başka manevi kurallarla, benim kurallarımla nasıl yaşanabileceğini gösterdim. onlar da benimkini izlemeyi seçtiler. 

bütün o ortadan yok olan adamları, nefret ettiğiniz, ama kaybetmekten çok korktuğunuz adamları sizin elinizden alan benim. bizi bulmaya çalışmayın. biz bulunmayı seçmedik. size hizmet etmenin görevimiz olduğunu haykırıp durmayın. böyle bir görevi kabul etmiyoruz. bize ihtiyacınız olduğunu da söylemeye kalkmayın. biz ihtiyacı haklı bir talep olarak görmüyoruz. bizim sahibimiz olduğunuzu sakın öne sürmeyin. sahibimiz değilsiniz. geri dönmemiz için yalvarmayın. biz, aklı olan insanlar, grevdeyiz.

kendini yok etme kavramına karşı grevdeyiz. kazanılmamış ödüllere, ödülendirilmemiş görevlere karşı grevdeyiz. kişinin kendi mutluluğunun peşinde koşmasını kötü sayan dogmaya karşı grevdeyiz. hayatın bir suçluluk olduğu doktrinine karşı grevdeyiz. 


bir kez daha - aslı erdoğan





harry potter ve felsefe taşı - j. k. rowling




the brothers karamazov - fyodor dostoyevsky