10 Mayıs 2014 Cumartesi

treasure - clive cussler





sıkıgözetim - jean genet







kitaptan kısa bölüm... 

lefranc : heyecanlanma yeşil göz . ben de anladım .her şeye hakkın olduğunu da kabul ettim . karına yazdığın mektuplar güzel olsun diye elimden geleni yaptım . bana bozulmakta haklısın . senin yerine geçiyordum .

yeşil göz : mektuplar güzeldi . fazla güzeldi . belki kendi karına yazdığını sanıyordun . 

lefranc : hayır , hiç değil . bu denli güzel mektuplar yazdım , çünkü kendimi tamamıyla senin yerine koyuyordum . senin kalıbına giriyordum .

yeşil göz  : benim kalıbıma girmen için ben boyda olman gerek  . ben boyda olmak için de yaptığımı yapmak gerek . inkar etme , gardiyanlarla senli benli olmak isterdin . hoşuna giderdi bu , ama yeterince güçlü değilsin . belki bir gün anlarsın bir gardiyanın ne olduğunu . ama önce bedelini ödemelisin .

lefranc : seni karından ayırmak istedim , elimden geleni yaptım . her şeyi yaptım seni dünyadan koparmak için , hücreyi , hatta zindanı dünyadan koparmak için . 

yeşil göz : tutukevi benimdir ve buranın efendisi de benim .

maurice : ( buruk ) sen de satıyorsun .

yeşil göz : ne dedin ? 

maurice : hiç...

yeşil göz : ( güler ) satıyorum ha ? ne yani ? dürüst olmamı isteyecek değildiniz ya . ölümüne iki ay kala bir insanda bunu beklemek insanca değil . ne demek yani ; dürüst olmak , yaptıklarımdan sonra . boşluğa sıçradıktan sonra , cinayetim yoluyla insanlardan böylesine güzel koptuktan sonra hala sizin kurallarınıza uymamı bekliyorsunuz . sizden güçlüyüm . her şeye de hakkım var . 

lefranc : ama anlıyorum seni . onun dediği gibi iki taraflı oynamanı da anlıyorum . bu halini seviyorum . kalleşliğe devam .

yeşil göz : ya iki taraflı oynamaktan hoşlanıyorsam ? siz kimsiniz ? bir çift küçük hırsız . kartopu bana eşlik ediyor . beni cesaretlendiriyor . bunu atlatırsak , beraber cayenne'e gideceğiz , bıçağın altına gidersem , biliyorum peşimden o da gelecek . ama size göre neyim ben ? bilmiyorum sanıyorsunuz öyle mi ? işin bütün yükünü taşıyan benim . ne işinin - bilmiyorum . okumam yazmam yok , ama sırtım sağlam olmalı  . kartopu'nun aynı yükü taşıması gibi . ama tüm zindan için . belki bir başkası daha var , bir numaralı babadayı , tüm dünyanın yükünü sırtlanan . bizimle , dalga geçin isterseniz . hakkınız var hepsine . erkek olan biziz .